Wat houdt het in?

 
Gewoon Eten Dieet
 
Met het gewoon eten dieet val je af door te leren gewoon te eten. In tegenstelling tot het niet eten of minder eten dat in veel diëten gebruikelijk is.
 
Gewoon eten. Het klinkt zo gemakkelijk. In de praktijk blijkt het voor velen een moeilijke opgave. Wat is gewoon eten? Gewoon eten is dat eten wat je nodig heeft. Dat wat je behoefte vervult. Deze behoefte is afhankelijk van persoonsgebonden factoren, uw lengte, uw geslacht, uw werk, uw hobby’s, de manier waarop je je leven en je tijd indeelt. De enige juiste manier om af te vallen is uw eten af te stemmen op uw persoonlijke situatie.
 
Vaak wordt er niet alleen gegeten om de lichamelijke behoefte te vervullen, maar ook vanuit andere behoeftes, zoals uit emoties, uit gewoontes met de daar achterliggende gedachtepatronen, uit wensen om er naar de opgelegde normen van onze maatschappij uit te zien of vanuit religieuze overtuigingen. Het eten dat hieruit ontstaat zit vaak ingewikkelder in elkaar en vergt een individuele zoektocht in hoe dat in elkaar zit. Ik begeleid je in deze zoektocht. Met als resultaat dat je leert gewoon te eten door de keuzes te maken, die op dat moment passen bij de behoefte die zich aandient. Met als blijvend resultaat dat je je natuurlijke gewicht op een natuurlijke manier bereikt en handhaaft.
 
Het “Gewoon Eten Dieet” is ontwikkeld door Anja de Waal van Ammerlaan Praktijk in Nijmegen. Anja heeft ervaren dat een integratieve aanpak jo-jo effect voorkomt. Enkel een aanpak op kennisniveau, over wat je moet eten om op gewicht te komen en hoeveel je moet bewegen, blijkt onvoldoende. In de praktijk blijkt dat tweederde van de mensen hun gewicht weet te bereiken, maar niet in staat is om het te behouden. De rol, die eten in zijn totaliteit voor jou als persoon vervult, blijft in een begeleiding op kennisniveau onderbelicht. Voor degenen, die keer op keer terugvallen in gewicht, blijkt een vervulling van emotionele, mentale en spirituele behoeftes op lichamelijk niveau een rol te spelen. 
 
U kunt de volgende sites raadplegen voor verdere informatie. U mag mij ook altijd bellen of bericht sturen voor verdere informatie.
www.gewoonlevennu.nl
www.gewoonetendieet.nl