Kinderen

Gediplomeerd gewichtsconsulente begeleidt en coacht ook kinderen!
 
‘Overgewicht bij kinderen baart grote zorgen’, aldus gewichtsconsulente Christiana Zijl-Vrolijk. Onlangs specialiseerde zij zich als gewichtsconsulente – begeleiden van kinderen.
 
‘1 op de 6 kinderen is te dik, 9 op 10 eet onvoldoende groente en fruit en 3 op de 4 beweegt te weinig. Overgewicht op kinderleeftijd geeft gezondheidsproblemen op latere leeftijd. Men denkt vaak onterecht dat kinderen er wel overheen groeien. Het is echter tijd voor actie! ‘
 
‘Kinderen zijn in de groei en hebben voldoende voedingsstoffen nodig. Het huidige voedingspatroon dient onder de loep genomen te worden. Het kind word dus niet op een dieet gezet maar door het eigen eetpatroon gezonder te maken, groeit een kind naar een gezond gewicht!’
 
Het is heel erg belangrijk dat kinderen zelf leren wat gezond eten is. Maar ook waarom ze moeten eten. Veel kinderen krijgen te veel suikers binnen door de verkeerde keuzes die gemaakt worden. Drinken is goed voor je maar frisdranken bijvoorbeeld leveren heel veel suiker aan het lichaam en die worden vaak niet geheel gebruikt en dan worden die suikers in vet omgezet en dus opgeslagen in het lichaam waardoor het gewicht stijgt. Er bestaan heel veel light producten waaronder ook frisdranken maar de zoetstoffen die daarin zitten zijn niet altijd goed voor het lichaam.
 
Thuis kunnen kinderen alleen datgene krijgen of pakken wat er in huis is maar daarbuiten is er een veel groter aanbod en moeten ze zelf een keuze maken. Het is daarom heel belangrijk dat kinderen zelf leren wat eten met hun lichaam doet. Waar krijg je nu energie van? Wat zijn nu de dingen waar je niet te veel van moet eten en waarom niet?
 
Gewichtsconsulente Christiana  kijkt ook naar omgevingsfactoren. Hoe ziet het leven van het kind eruit? Krijgt het voldoende steun? Soms kampen ouders zelf met overgewicht. Aanpak van het hele gezin blijkt dan noodzakelijk.
 
Een goede basis is belangrijk voor een gezond lichaam. Bij gewichtsconsulente Christiana kan dan ook iedereen terecht: van een preventieconsult Gezond Zwanger tot oudere leeftijd en iedereen daar tussenin!
 
Voeding speelt een hoofdrol in kwesties van gezondheid en ziekte. Veel zorgverzekeraars vergoeden dan ook de consulten vanuit de aanvullende verzekering.