Kinderen

Gediplomeerd gewichtsconsulente begeleidt en coacht ook kinderen!

Overgewicht bij kinderen baart grote zorgen. Om deze reden heb ik mij gespecialiseerd in het begeleiden van kinderen.

1 op de 6 kinderen is te dik, 9 op 10 eet onvoldoende groente/fruit en 3 op de 4 beweegt te weinig. Overgewicht op kinderleeftijd geeft gezondheidsproblemen op latere leeftijd. Men denkt vaak onterecht dat kinderen er wel overheen groeien. Het is echter tijd voor actie!

Het is heel belangrijk dat kinderen zelf leren wat gezond eten is, maar ook waarom ze moeten eten. Veel kinderen krijgen te veel suikers binnen door de verkeerde keuzes die gemaakt worden. Drinken is goed voor je, maar bijvoorbeeld frisdranken leveren heel veel suikers aan het lichaam. Die suikers worden vaak niet geheel gebruikt. Dan worden die overige suikers in vet omgezet en dus opgeslagen in het lichaam waardoor het gewicht stijgt. Er bestaan heel veel lightproducten waaronder ook frisdranken, maar de zoetstoffen die daarin zitten zijn niet altijd goed voor het lichaam.

Thuis kunnen kinderen alleen datgene krijgen of pakken wat er in huis is, maar daarbuiten is er een veel groter aanbod en moeten ze zelf een keuze maken. Het is daarom heel belangrijk dat kinderen zelf leren wat eten met hun lichaam doet. Waar krijg je nu energie van? Wat zijn nu de dingen waar je niet te veel van moet eten en waarom niet?

Het is belangrijk om ook te kijken naar de omgevingsfactoren. Hoe ziet het leven van het kind eruit? Krijgt het kind voldoende steun? Soms kampen ouders zelf ook met overgewicht. Dan is het aanpak van het hele gezin noodzakelijk.

Een goede basis is belangrijk voor een gezond lichaam. Kinderen zijn zeker welkom bij mij in de praktijk.

Voeding speelt een hoofdrol in kwesties van gezondheid en ziekte. Veel zorgverzekeraars vergoeden dan ook de consulten vanuit de aanvullende verzekering.