top of page
naamloos (1 van 1)-5.jpg

ATLAS MASSAGE

Veel mensen hebben tegenwoordig last van een pijnlijke nek, schouder of arm als gevolg van overbelasting. Door een nieuw ontwikkelde nek-schoudermassage techniek worden pijnklachten, scheefstand van nekwervels, de wervels tussen de schouderbladen en beperkingen in het naar links en naar rechts kijken in zeer korte tijd op een zachte en veilige manier behandeld. Deze techniek wordt op natuurlijke wijze toegepast, dus zonder te kraken en verder hulpmiddelen. De Atlas massage is daarom ook buitengewoon geschikt voor het behandelen van chronische hoofdpijnen, maar ook voor uiteenlopende nek-, schouder-, of armklachten.
Met de Atlas massage is 10 minuten zacht masseren ruim voldoende voor een verbluffend merkbaar resultaat. Bij extreme nek- en schouderklachten is dan ook beter om de Atlas massage 3 keer, 10 minuten toe te passen dan 1 keer een half uur.
Het effect is vaak vele malen groter dan bij ander therapieën of massages en het voorkomt vervelende napijn of een beurs gevoel.

LUMBAAL MASSAGE

De naam Lumbaal massage is afgeleid van het gebied in de onderrug en heeft in veel gevallen een ongekend positief effect op o.a. lage rugklachten en moeilijk bukken of uit bed komen. Ook bij heup-, knie-, been- en voetklachten, uitstralingspijn en hielspoor kan de Lumbaal massage uitkomst bieden. Door deze massage worden wervels, gewrichten, spieren en zenuwen op een zachte en natuurlijke wijze los gemaakt en de doorbloeding extra gestimuleerd. Deze techniek wordt op natuurlijk wijze toegepast, dus zonder te kraken en verdere hulpmiddelen.
Bij de behandeling Lumbaal massage, is de Atlas massage inbegrepen.

LUMBAAL MASSAGE EXTRA

 De Lumbaal massage is nu ook te boeken met een extra massage. Deze extra massage is tweeledig en kan    ingezet worden bij:

- Klachten van het bewegingsapparaat (hoofd, nek, schouder, arm, elleboog, pols, rug, heup, bekken, been,       knie en voet).

- Buikklachten spanning in het buikgebied, stoelgangproblemen).

Spanningen in onderrug en buik worden vaak veroorzaakt door overbelasting van de piriformis en/of de psoas.

Door speciale technieken te combineren met een effectieve massage, waarbij de aandacht vooral gericht is op deze twee spieren, ontstaat er ruimte en ontspanning. Hierdoor wordt bewegen makkelijker en soepeler en kunnen klachten verdwijnen.

BREUSS-MASSAGE

De Breuss Massage is een zachte massage van de wervelkolom doormiddel van lichte strijking over de lange rugspier die voor totale ontspanning zorgt. Deze massage dankt haar naam aan Rudolf Breuß (†1990), een Heilpraktiker uit Oostenrijk. De Breuss massage is gericht om het op  een natuurlijke manier en zonder druk in lijn brengen van de wervelkolom. Dit zodat de tussenwervelschijven, door meer ruimte, de kans krijgen te herstellen.

Toepassen van de Breuss massage

Deze massage van de lange rugspier is zacht, langzaam en door relatief weinig druk leidt dit tot een ongekend diepe en onmiddellijke ontspanning. Mede hierdoor kan deze massage zeker bij personen met bijvoorbeeld ernstige osteoporose, ischias, spit of hernia zonder risico worden ingezet.

De Breuss massage is ook uitstekend geschikt voor mensen die graag willen ontstressen. Dertig minuten ‘Breussen’ is een pure weldaad voor lichaam en geest.

FIBROMYALGIE MASSAGE

Fibromyalgie betekent letterlijk: pijn in bindweefsel en spieren. De meeste mensen met fibromyalgie hebben last van vermoeidheid, pijn en stijfheid in gewrichten of spieren.  Daardoor is bewegen vaak moeilijk en dat kan beperkingen geven in het dagelijks leven. Reuma is grillig. Klachten kunnen een tijdje weg zijn en ineens weer de terugkomen. Het is vooral bekend als reuma in de weke delen en het komt voor bij ongeveer 2 op de 100 volwassenen, voornamelijk bij vrouwen tussen de 20 en 60 jaar. Het is een tot nu toe onverklaarbare chronisch pijnsyndroom, gekenmerkt door een veranderende pijnverwerking; gevoelsprikkels worden vertaald naar pijnprikkels en die kunnen versterkt doorgegeven worden door overgevoeligheid. Zo ontstaat lichte tot extreme pijn in spieren, pezen en aanhechtingen. Daarnaast ook spierstijfheid in het hele lichaam, hoofdpijn, slecht slapen, zodoende niet kunnen herstellen en daardoor chronische vermoeidheid en wisselende stemmingen. Kortom, een vicieuze cirkel. Het meest typerende bij fibromyalgie zijn de pijnpunten of tenderpoints, waarbij 11 van de 19 punten pijnlijk moeten zijn. De tenderpoints zijn gelokaliseerd op de nek, schouders, lendenstreek, heupen, voeten, knieën, borst, aangezicht, enkels en armen. En sinds kort is er de 19e bijgekomen: net boven de navel.


Wat is  fibromyalgie massage en wat zijn de positieve effecten?

Het is gebleken en ook veelvuldig vermeld op de diverse fibromyalgie fora dat specifieke massage 1 van de gunstigste behandelingen is bij deze aandoening, want dat heeft direct effect op de spieren! Zodoende wordt het dagelijkse leven veel aangenamer. De meeste pijn is vaak in de nacht, waardoor men zeer slecht tot nauwelijks slaapt en zodoende komt men niet tot rust en is er geen lichamelijk herstel. Het is dus belangrijk om deze vicieuze cirkel te doorbreken. Meerdere massages in een bepaalde tijdsperiode kan veel verlichting geven door pijnklachten te verminderen en de slaap te bevorderen, waarbij het doel is:

 • Lichaam en geest tot rust te brengen

 • Stress en pijn in het lichaam verminderen

 • Verbetering van de gewrichtsbeweeglijkheid

 • Verlichting van spierkrampen

 • Meer zuurstof in de spieren te krijgen, waardoor minder verzuring optreed

 • De slaap bevorderen

 • Vrijgeven van de natuurlijke pijnstiller – endorfine

Omdat ieder persoon de aandoening anders ervaart en een andere symptoom- en pijnscore heeft, tezamen uw fibromyalgie-score, wordt daarop een behandelplan gemaakt van meerdere fibromyalgie massages in een bepaalde tijdsperiode. Zodoende treedt een opstapelend versterkend effect op en worden de diverse massagetechnieken specifiek afgestemd op u. Daardoor verschilt een massagefrequentie en massagetijdsduur per persoon. Door de massage wordt er Endorfine en Serotonine aangemaakt. Endorfine vermindert je pijn en Serotonine geeft je een blij gevoel. Je lichaam gaat zich ontspannen wat ten goede komt van je ademhaling, krachtgevoel, vermoeidheid en slapeloosheid. Ook niet te vergeten je stemming, want pijn kan je hele dag bepalen, terwijl je zoveel leuke andere dingen zou willen doen. Naast de fibromyalgie massage is het ook mogelijk om samen te kijken naar wat voeding voor u kan doen. Doormiddel van het bijhouden van een eet/beweeg/pijn dagboek kan daar een advies voor gegeven worden.

MAGNESIUM MASSAGE

De massage wordt gestart  met het gebruiken van magnesium olie, om deze vervolgens op een ontspannen manier in de huid te masseren. Door deze massage wordt de olie extra goed opgenomen in de huid en onderliggende lagen en spieren. Na de massage neem ik de olie af met warme doeken om de behandeling vervolgens af te sluiten met een pakking van magnesium gel, deze kan na het intrekken blijven zitten en hoeft dus niet afgenomen te worden. Na de massage zul je een zeer loom gevoel ervaren, maar ook energiek! Verder zullen de kramp pijnen die je vooraf misschien nog had, nagenoeg verdwenen zijn.

De massage kan op de rug en schouders, maar het is ook mogelijk om de benen aan de achterkant ook mee te masseren.


De inzet van Zechsal bij de ontspanningsmassage verhoogt de intensiteit en het effect van de behandeling.


Zechsal ontspant:

Het lichaamseigen magnesium van Zechsal komt via de huid direct in het interstitium (ruimte tussen de cellen). Daar is het op cellulair niveau vrijwel onmiddellijk actief, wat een diepe ontspanning geeft.


Zechsal herstelt:

Zechsal helpt bij herstel van de spieren. Kramp verdwijnt onmiddellijk, spierpijn neemt af en gewrichtspijn wordt verlicht.


Zechsal ontzuurt:

Het magnesium zorgt voor versnelde afvoer van melkzuur uit de spieren en draagt bij aan het herstel van de pH in het lichaam.

De magnesiumgel wordt meestal gebruikt om een deelpakking te geven. Hiermee krijgt het lichaamsdeel een boost aan magnesium binnen.

ONTSPANNINGSMASSAGE

Even een moment voor jezelf om lekker te kunnen ontspannen. De ontspanningsmassage is een hele rustige manier van masseren waardoor de spieren gaan ontspannen. De ontspanningsmassage is een klassieke massage die lichaam en geest helpt te ontspannen. Het leven kan veel stress met zich meebrengen en daardoor kun je last krijgen van gespannen spieren. Een zachte ontspanningsmassage kan ervoor zorgen dat je spieren zich weer gaan ontspannen en je mentaal en fysiek helemaal tot rust komt.

Langdurige stress heeft een negatief effect op je mentale en lichamelijke gezondheid. Door middel van een ontspanningsmassage kan er weer rust in je hoofd en lichaam komen. De ontspanningsmassage is ook goed voor je gezondheid. Je lichaam maakt door de massage weer meer afweercellen aan die het stresshormoon cortisol aanpakken. Daardoor heb je dus minder last van stress en verhoogt het je weerstand.
Ook de neurotransmitters dopamine en endorfine worden weer meer aangemaakt. Door de ontspanning tijdens de massage neemt het effect van stress op je lichaam af en voel je je daarna weer fris en relaxt.

HOTSTONE MASSAGE

De hotstone massage is een ontspanningsmassage waarbij gebruik wordt gemaak van ‘hete stenen’. Door de warmte die de stenen afgeven gaan de spieren tijdens de massage nog meer ontspannen. Deze massage wordt afgewisseld met massagetechnieken door de handen. Zo komt je lichaam in een diepere ontspanning. 

 

De hotstone massage is aan te raden bij:

 • spierpijn

 • fibromyalgie

 • stress

 • spanning

 • slecht slapen

Contra indicaties:

 • zwangerschap

 • ontsteking

 • onbekende pijn

 • huidinfecties/open wond

 • koorts

 • besmettelijke huidziekte

 • levensbedreigende ziekte

MIGRAINE / CLUSTERHOOFDPIJN BEHANDELING

Deze behandeling heb ik mogen leren van Ludo Deferme hij is therapeut en werkt in

Willebroek (België). Hij heeft al veel mensen met deze behandeling kunnen helpen. Soms

kan 1 behandeling genoeg zijn maar het komt ook voor dat er 2 á 3 behandelingen nodig

zijn kort achter elkaar.

Ik begin de behandeling met het observeren van de stand van het wiggenbeen.

Bij deze behandeling wordt o.a. gewerkt met enkele triggerpoints op schouder en

achterhoofd. Deze scheefstand is niet op een röntgenfoto te zien, het zijn subtiele

veranderingen die je alleen kunt voelen. Het wiggenbeen is een bijzonder bot dat

verbindt een groot deel van alle schedeldelen met elkaar en vormt de spil van de

schedel. Dwars door dit bot lopen bloedvaten en zenuwen, die zijn allemaal erg gevoelig

voor druk van buitenaf. Er wordt niet gekraakt bij de behandeling.

bottom of page